Tomislav Bekec

Tomislav Bekec

Diplomirani je magistar ekonomije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te član AIESEC Alumni. Kao konzultant i trener za razvoj prodajnih organizacija radi na mnogim projektima s organizacijama različitih veličina i djelatnosti, pomažući im da ostvare bolje odnose s klijentima i poboljšaju prodajne rezultate. Fokus kao konzultantu za područje prodaje i prodajnog menadžmenta usmjeren je na organizaciju i planiranje prodaje, prodajne procese i vođenje prodajnih timova. Dugogodišnji je suradnik međunarodne konzultantske kuće Argo za koju vodi te sudjeluje u projektima provođenja velikih organizacijskih promjena kroz područja Leadershipa i organizacijske kulture širom Europe i Sjeverne Amerike. Konzultantsku ulogu nadopunjuje s Executive i Performance Coachingom, kao i mentoringom. U sklopu ISOD-a radi kao predavač i mentor u programu Vertikalne transformacije prodaje. Predavač je na mnogim konferencijama u zemlji i inozemstvu, a pokretač je najveće redovne hrvatske konferencije na temu prodaje “Superprodavač”. Autor je mnogih tekstova na temu prodaje i vođenja prodaje koji izlaze u vodećim hrvatskim poslovnim časopisima te autor prvog hrvatskog bloga o prodaji Mala škola prodaje (malaskolaprodaje.wordpress.com) koji mnogim prodavačima i njihovim voditeljima služi kao dragocjen resurs za ideje i savjete u svakodnevnom prodajnom radu. Njegove tekstove, kao i mnoge korisne resurse s područja prodaje, možete pronaći na LinkedIn i Facebook stranicama “Mala škola prodaje”.

Prodajom, organizacijom prodaje i radom s ljudima u prodaji bavi se već više od 18 godina. Znanja stečena na studiju Organizacije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu prvo nadograđuje višegodišnjim iskustvom vođenja vlastite tvrtke i zaposlenika te uspješnog postavljanja maloprodaje i veleprodaje u istoj. U svom razvoju radi korak dalje i karijeru nastavlja kao trener i konzultant za područje prodaje i prodajnog managementa u globalnoj konzultantskoj kući. Ondje uz razvoj novih programa i koncepata uspješno vodi i njihovu poslovnu školu. Poduzetnički impuls vodi ga do pokretanja svoje vlastite konzultantske tvrtke 2006. godine u sklopu koje pokreće i sudjeluje u nekim od najvećih projekata organizacijskog razvoja u regiji. 2011. godine pridružuje se Argo timu kao Managing Partner te razvija poslovanje te tvrtke u ovom dijelu Europe. Aktivno sudjeluje u postavljanju “joint venture” kompanije u Chicagou te vodi “leadership/culture” dio projekta za klijenta, drugu najveću kanadsku kompaniju. Kroz rad s klijentima fokusiran je na održiva rješenja i mjerljive pomake te zato u projektima pokušava što više prakticirati integralni pristup rješavanju kompleksnih problema prodajnih organizacija. Tijekom vremena uspješno je radio na projektima u više od 100 kompanija širom Hrvatske, regije i svijeta. Posljednjih godina najviše se specijalizirao za projekte razvoja prodajnih organizacija u financijskom i ICT sektoru.

Certificirani je executive coach na Academy of Executive Coaching (ICF, EMCC) kao i NLP praktičar (INHNLP, ANLP). Završio je Školu za osobni i organizacijski razvoj, Psych‐K i Advanced Psych‐K trening iz psihokineziološkog razvoja. Certificiran je miritelj (medijator), kao i ovlašteni trener miritelja te certificirani član nadzornih i upravnih odbora (HUCNO). U sklopu edukacije transakcijske analize ima certifikat TA 101 (EATA), završen praktičarski stupanj Logosinteze te je certificirani trener za program Leading Bold Change, ISB, UK. U sklopu treninga unutar globalne konzultantske kuće prolazi interne edukacije i certifikacije za različite programe iz prodaje, organizacije i upravljanja prodajom. Poseban fokus daje ulozi facilitatora te certifikaciju na tom području dodatno obogaćuje certifikacijom iz Lego Serious play (LSP) metodologije.

Strast prema putovanjima (poslovnim i privatnim) zadnje se dvije godine dolaskom sina Lukasa vremenski dosta smanjila. Sada mu je u prvom planu manje-više uspješno isprobavanje novog identitet tate koji pokušava uskladiti s obiteljskim uživanjima. Veliki je fan američkog nogometa (NFL) i biciklizma, a ponekad i sam sjedne na bicikl. Rijetko nalazi sugovornika za teme iz povijesti i filatelije.